17 ноември 2010 / Путин и мощите

17.11.2010

Десети ноември мина съвсем неотбелязано. Преди години СДС правеше грандиозни митинги пред църквата, сега никой нищо. Дори и медиите не обърнаха внимание на датата. Само за историята – двадесет и една години след Промяната, на власт е един бивш слуга на Тодор Живков. Ако сме живи след още двадесет години, вероятно ще ни управлява слугата на сегашния.

Заграждането и завардването в чест на Путин започна още в петък, единадесети ноември. Надовлякоха количества железни прегради, докараха и така нарочените мощи на Йоан Кръстител. Разкараха всички автомобили от площада, дори тези от депутатския паркинг.

На дванадесети ноември, събота, дори не си и помислих да ходя на работа, заради Путинското посрещане. Голям масраф.

В неделя отидох, но заради мощите не можеше да се припари с кола до пазара. Влачих багажите от на майната си. Единствената файда беше, че синята зона е безплатна в неделя.
Божидар Димитров вероятно се е надявал да се изсипят тълпи народ да гледат мощите, както стана преди години с чудотворната икона от Йерусалим. За всеобщо съжаление, тълпи нямаше никакви. Събираше се опашка от 40-50 човека, не повече. Язък за усилията.
Мощите останаха и в понеделник, белким работен ден, софиянци да са се прибрали от бахчите, да ги видят, ама беше още по-вял интереса. Във вторник сутрин си ги откараха на местоизкопанието.
Както се подразбира, движението в центъра на София беше идиотско.

Ден днешен седемнадесети ноемврия, посрещаха гръцкия президент. До обяд се въртяхме като гламави, че да излезем след него на работа.

Както знаеш, мястото ми е под дърво. Любимо обиталище на врабците. Кацат по клоните, чирикат и… серат. Говорим за сериозно сране, като на летище. Докато дървото имаше листа, относително малко се процеждаше надолу, но сега няма никаква защита и всичко пада по мен.
По едно време ме удари нещо доста тежко и твърдо. Кога гледам – голямо парче хляб. Зарадвах се – не е само да ми клюцат на главата, грижат се и да не гладувам.

Ето го приятелчето, дето ми пусна днешния къшей.

Врабец

Врабец

1 Comment About “17 ноември 2010 / Путин и мощите”

  1. maria kaneva says:

    🙂

Leave a Comment